domingo, 20 de julio de 2008

Antoni Bassas for president!


Després de 14 anys d'escoltar El Matí de Catalunya Ràdio amb l'Antoni, el programa s'acaba. Segons el seu director i gran periodista per "desavinences amb la direcció de l'emissora que suposaríen un greuge per l'equip i l'audiència" del megazine matinal líder indiscutible pel que fa a les audiències radiofòniques. El divendres 18 es va fer el comiat final, després de dies d'adéus emocionats d'oients d'arreu del pais. La complicitat que s'ha creat en aquesta història és gran. Que algú t'expliqui el món de manera propera i sense subterfugis no passa cada dia. Ja s'ha dit molt, però també jo trobaré a faltar el teu "bon dia són les 7, o 2/4 de 8, o l'hora que sigui.". En aquestes línies no puc agraïr el que ha suposat, personal i col·lectivament, El Matí de Catalunya Ràdio i per això ho deixaré amb un moltes gràcies a tots i perquè no amb un emotiu i pel que copso a l'ambient compartit ANTONI T'ESTIMEM!

Porcs morts al TN


La meva sorpresa creix dia a dia al veure la sibilinitat de "la nostra" per afegir morbo als seus informatius. La més recent a la que vaig apuntar la banya, però no l'última, va ser la notícia de l'accident d'un camió que transportava bestiar porcí cap al seu trist destí, l'escorxador. Però aquell ramat de porcs no habia d'acabar els seus dies tal i com l'acaben la majoria, sino amb un brutal accident que va suposar el dafalliment d'uns quants i, més tard, la mort pèr asfixia de pràcticat la totalitat dels porquets. Així és com van anar les coses. Ara bé, perquè ens hem de menjar els cosos dels pobres animals morts amb la truita de patates del sopar? És necessaria per comprendre la informació veure com arrosseguen els cossos flonjos i sense vida d'aquests dissortats mamífers?


jo no vull veure éssers vius morts gratuïtament, no vull veure com els arrosseguen de mala manera, com una mera mercaderia. Se'm trenca el cor. Sé que existeix però no cal vendre la seva mort. Un accident els va matar abans d'hora, però no sé si de manera més cruel. I ja està, un porc no és una persona, però pateix i no s'han d'aprofitar aquestes imatges per omplir minuts al telenoticies.