lunes, 21 de marzo de 2011

Vandana Shiva


Buscant el Crea Theater he vist com la premsa de la UvA li feia fotos mentre ella s'encaminava, amb el seu sari, cap a la conferència.


Hi ha tres crisis que s'entrecreuen i es retroalimenten; la crisi climàtica, l'alimentària i l'energètica.

La manera com es produeix el menjar, industrialment, la manera com s'adquireix, anònimament, i la manera com es consumeix, insconscientment no ens porten enlloc. Ens duen a l'accentuació d'aquestes tres dificultats que pateix la nostra espècie, la resta despècies, el planeta sencer.

Molts aliments porten mol·lècules de fructosa, completament artificial i a la qual el nostre organisme no esta avesat. Monsanto i altres grans empreses pretenen que comprem tecnologia que ens permetrà cultivar menjar, quan tota persona pot cultivar-lo sense OMG, ens volen vendre un poder i una energia que està a les nostres mans.

No apreciem el menjar com l'aliment que ens permet viure, el menjar no és un producte.

Referències bibliogràfiques que poden ser interessants
The party is over
The agriculture tentament

Només en un món on el menjar sigui natural i les relacions humanes podem desenvolupar-nos com a persones, posant el nostre esforç i energia en accions que ens omplin de sentit. Prendre l'energia de la terra per retornar-li, el cicle de la vida, res més senzill, res mes complicat. Abstraure'ns del que se'ns presenta com la vida de la civilització avançada i buscar què és el veritable pas endevant. Menys solitud i més treball comunitari pel bé de tots, menys consum i més compartir, menys amargura per no estar a l'alçada d'allò que s'ens inculca, més aprenentatge de la vida que passa lentament i plena.

Això és el que n'he extret
And please, act, not only think
Això és el que faré

No hay comentarios: