jueves, 22 de mayo de 2008

aigua utòpica



Iniciativa per Catalunya Verds és un partit immadur políticament, ho ha demostrat en la solució que s’ha donat a la crisi de l’aigua, tard i malament. A mercè de les seves proclames utòpiques, la dutxa freda de la realitat ha posat en evidència la desunió del partit a l’hora de prendre decisions.

Amb les pluges dels últims dies ha pujat discretament el nivell de les reserves d’aigua. Ara els pantans ronden el 30%. Per aquest motiu, la Plataforma en defensa de l’Ebre s’ha manifestat aquest cap de setmana contra el minitransvasament que es vol fer per portar aigua de boca a Barcelona. La situació ja no és d’emergència sinó d’urgència.

Altre cop, els partits de govern han mostrat discrepàncies entre ells, però també al si de cadascun. Alcaldes d’ICV i dirigents d’Esquerra es van sumar a les demandes de “sentit comú” al govern. A les terres de l’Ebre, demanen la dimissió del conseller de Medi Ambient , Francesc Baltasar. Definitivament, no ha gestionat la situació amb prou diligència.

Les repetides declaracions del conseller Baltasar i els successius desmentits per part del govern han restat credibilitat al conseller del ram. De fet, la falta de crèdit se l’ha guanyat a pols. Dir, després de dos dies de pluja, amb una temporada de sequera com fa anys no s’havia viscut, que ja es poden omplir les piscines, va contra tota lògica d’un ciutadà que veu cada dia per “la nostra” tota l’església del pantà de Sau descoberta i a mercè de les càmeres dels turistes, no hi ha mal que per bé no vingui diuen.

La crisi de l’aigua li ha vingut grossa a Iniciativa. No és el mateix fer d’oposició ecològica que haver de subministrar aigua de boca a l’àrea metropolitana de Barcelona. Joan Herrera és conscient de la mala imatge que la falta d’aigua ha deixat dins del partit. Primer apostaven per un transvasament del Segre, segons diu ell “més reversible” i afegeix, “però òbviament seguim sent antitransvasaments”. Algú li haurà de recordar a Herrera la dita popular que no es pot ser a missa i alhora repicant campanes, que com que Iniciativa és un partit agnòstic potser no se la sap.

No hay comentarios: