martes, 13 de mayo de 2008

Nova directora a Tv3

Rosa Cullell, directora de la Corporació Catalana de Mijtans Audiovisuals (CCMA), va proposar al Consell de la Corporació, que Oleguer Sarsanedas continués al capdavant de Catalunya Ràdio, mentre que per dirigir Televisió de Catalunya es va triar Mónica Terribas per unanimitat.

L’editora i presentadora de La Nit al Dia ha acceptat una proposta que fa quatre anys va rebutjar per motius personals i professionals. El programa perdrà sens dubte la marca d’estil que la periodista li conferia, el que no sabem és si la televisió pública de Catalunya el guanyarà. Terribas, en una entrevista al programa de ràdio Versió Rac 1, ja en el nou càrrec, va assegurar que abans de prendre una decisió contra els seus principis dimitirà .


El cert és que té una tasca important per desenvolupar, ja que l’audiència de Tv3 aquest més d’abril ha estat la més baixa de tota la història. A la televisió, tant pública com privada, les audiències manen. A la pública en menor mesura, perquè bona part de la producció es sufraga amb diner públic i per tant no depèn tant de la publicitat. Per altra banda, que una televisió pública perdi cada cop més espectadors, quan se suposa que hauria de representar els interessos dels ciutadans, no és una bona senyal.Potser és que guiant-nos per l’índex d’audiències anem mal fixats. Potser ens hauríem de preocupar com va dir el director de cinema Jacques Fansten, de l’índex de satisfacció. “aquesta mesura, serveix per detectar els espectadors de demà”, va afegir.En una graella televisiva on els programes buits de contingut imperen, la feina del bon periodista destacarà per la seva qualitat. Com va dir la nova directora de Televisió de Catalunya, és amb bon periodisme que s’ha de combatre la televisió escombraria.

No hay comentarios: